Autorul alertei cu bombă de la aeroport – un minor din Ocnița // FOTO/VIDEO

16683313_792970787517681_1099048432_n

Polițiștii de frontieră au identificat persoana care a anunțat despre alerta cu bombă pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Este vorba de un minor de 12 ani, originar din raionul Ocnița.

În cadrul percheziţiilor efectuate dis-de-dimineață la domiciliul presupusului bănuit, au fost depistate probe concludente despre implicarea acestuia în săvârşirea infracțiunii, fiind ridicată tehnica de calcul și un telefon mobil, prin intermediul cărora a fost plasat anunțul privind minarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Screenshot_10

Screenshot_12

Screenshot_13

Screenshot_11

Screenshot_14

În acest caz a fost inițiată o cauză penală conform art. 281 Cod Penal ”Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism: Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acţiuni care periclitează viaţa oamenilor, cauzează daune materiale în proporţii mari sau provoacă alte urmări grave se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.”

Amintim că ieri, 7 februarie, în jurul orei 15:30, pe adresa Serviciului Call Center din incinta Aeroportului Internațional Chișinău, a parvenit o scrisoare electronică de la o persoană necunoscută, prin care se anunța că aeroportul este minat, solicitând transferarea sumei de un milion de ruble ale Federației Ruse pe un cont-portmoneu electronic. Toți pasagerii din aerogară au fost evacuați, iar unele curse au fost efectuate cu întârziere. Alarma s-a dovedit a fi falsă, întrucât în urma verificărilor, echipele de intervenție ale serviciilor specializate ale MAI nu au depistat careva obiecte explozive.

You may also like

Comments are closed.

By