Klaus Iohannis vine în fața Parlamentului cu un mesaj // LIVE

iohannis

Preşedintele român Klaus Iohannis vine astăzi în Parlament și va adresa un mesaj în faţa Camerelor reunite începând cu ora 12.00. Temele discursului său vor viza modificarea codurilor penale, proiectul privind graţierea colectivă şi referendumul cerut de şeful statului.

Este pentru prima dată de la instalarea noului Executiv când președintele Klaus Iohannis cere să vorbească în faţa Senatului şi Camerei Deputaţilor, notează Digi24.ro. Șeful statului român a trimis, vineri, o scrisoare președinților celor două Camere prin care le-a adus la cunoștință intenția de a se adresa parlamentarilor.

„Doresc să adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificările aduse de către Guvern legislaţiei penale, precum şi la evenimentele generate de acestea. Vă propun ca data prezentării mesajului în şedinţa reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie data de 7 februarie 2017, ora 12.00. Vă rog să primiţi asigurarea întregii mele consideraţii”, se arată în scrisoare.

Chiar dacă Guvernul a abrogat mult contestata OUG 13/2017, preşedintele va aborda acelaşi subiect pe care l-a anunţat iniţial.

„Mâine, la ora 12:00, mă voi adresa Parlamentului României. Modificările legislaţiei penale iniţiate de Guvern, care au generat o puternică reacţie civică, trebuie aduse în atenţie şi de la tribuna Legislativului. Vă invit să mă urmăriţi!”, a scris preşedintele, luni, pe Facebook.

La mesajul preşedintelui va asista şi premierul Sorin Grindeanu.

UPDATE: 10:40 // Premierul Sorin Grindeanu nu va merge în Parlament pentru a asista la discursul preşedintelui Klaus Iohannis, pentru că nu ar fi primit invitaţie de la conducerea Legislativului, potrivit Digi24.ro.

Urmăriți imagini LIVE:

You may also like

Comments are closed.

By