14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

Iohannis va anunța data referendumului în zilele următoare

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele român Klaus Iohannis a declarat marți că în zilele următoare va anunța data la care se va organiza referendumul pe care l-a inițiat cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

“Acest referendum este necesar, de aceea am început demersul. Ce voi face o să vă spun în zilele următoare. (…) Exact în zilele următoare o să vă spun când se convoacă referendumul”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Cât privește bugetul de stat, Klaus Iohannis a declarat că este îngrijorat și că în zilele următoare va lua decizia dacă va întoarce sau nu proiectul de buget înapoi în Parlament.

”Bugetul, la o prima analiză pe care am făcut-o, este unul problematic şi riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate. Pe de altă parte, se prevăd cheltuieli foarte mari. Există riscul real să se depăşească deficitul de 3 la sută. Nu putem să nu vedem că aici avem de a face cu o sumă extraordinar de mare la aşa numitele credite de angajament. Sunt credite de angajament prevăzute în valoare de 54 de miliarde, care vor apăsa asupra bugetelor din anii următori. Toate aceste lucruri le-am transmis guvernului, care are un punct de vedere propriu pe care îl va transmite şi în spaţiul public”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img