Incidente lângă Paris // Mai multe persoane au fost arestate

des-gendarmes-ont-ete-deployes-a-aulnay-sous-bois-pour-la-nuit-de-mardi-a-mercredi-photo-afp-geoffroy-van-der-hasselt

Polițiștii francezi au operat circa 10 arestări în cea de-a patra noapte consecutivă de confruntări cu tineri în revoltă în regiunea pariziană. Tensiunile pornite de la acuzații de acte de violență comise de poliție au început să se extindă în alte zone, a constatat un reprezentant al forțelor de ordine citat de Reuters.

Circa 10 vehicule au fost incendiate după ce grupuri de tineri au folosit cocteiluri Molotov în ciocniri cu forțele de ordine în nordul zonei metropolitane a Parisului, unde în 2005 au avut loc incidente similare, dar mai violente și de mai mare amploare, care au atras atenția pe plan mondial. Deși mult mai limitate decât cele de acum 12 ani, noile tulburări ilustrează tensiunile care persistă în zonele cu șomaj peste medie și locuite în mare parte de imigranți, comentează Reuters, citată de Agerpres.

1024x1024

„Din păcate, aceste cartiere s-au transformat în ghetouri”, a remarcat Yves Lefebvre, secretar general al sindicatului SGP al poliției naționale franceze. Potrivit acestuia, poliția nu este suficient de pregătită sau antrenată să facă față situațiilor care apar zilnic în suburbiile în continuă extindere din jurul Parisului.

aulnay-sous-bois-quatre-policiers-devant-la-justice-20170205-2111-5f3beb-0@1x

Un șofer de autobuz a fost rănit ușor după ce vehiculul său a fost lovit de o sticlă incendiară. Incidentele au început la sfârșitul săptămânii trecute în comuna Aulnay-sur-Bois, după ce patru ofițeri de poliție au fost suspendați, fiind anchetați în legătură cu acuzația că au făcut exces de forță la arestarea unui tânăr de 22 de ani. Unul dintre polițiștii implicați în arestarea tânărului, la 2 februarie, este cercetat sub suspiciunea de viol, iar ceilalți trei pentru exces de forță.

Noile incidente survin pe un fond de incertitudine politică sporită în Franța, unde lidera de extremă-dreapta Marine Le Pen câștigă teren în sondajele de opinie în vederea alegerilor prezidențiale din mai pentru succesiunea lui Francois Hollande, iar candidatul conservator Francois Fillon a fost afectat de acuzațiile legate de locurile de muncă fictive ale soției sale Penelope.

You may also like

Comments are closed.

By