Declarațiile lui Igor Dodon după întrevederea cu președintele CE Donald Tusk // VIDEO

dodon tusk

Declarațiile președintelui Igor Dodon după întrevederea cu președintele Consiliului European Donald Tusk, la Bruxelles.

UPDATE // Igor Dodon, a declarat că a discutat despre Acordul de Asociere cu UE, reformele în procuratură și justiție, problema transnistreană.

„Le-am spus că recunosc că UE a susținut financiar RM, dar asta nu au simțit-o cetățenii. Am menționat că dacă majoritatea parlamentară va denunța Acordul de Asociere cu UE, președintele nu se poate opune. Le-am mai spus că partenerii au susținut guverne corupte și nu pe cetățeni.
Am vorbit despre reforme, despre necesitatea reformelor și nu mimarea acestora, reforme în justiție și în procuratură. Am vorbit și despre reforma în sectorul financiar bancar, despre furtul miliardului, care, apropo, a fost săvârșit după semnarea acestui acord și am solicitat suportul să ne ajute la investigarea fraudelor. Al treilea subiect care l-am discutat a fost problema transnistreană, am propus să fie începută o nouă etapă a negocierilor trilaterale, la care să participe Republica Moldova, UE și Federația Rusă. Totodată, domnul Tusk a spus că orice decizie va lua poporul Republicii Moldova, va fi o decizie suverană”
, a declarat Dodon.

You may also like

Comments are closed.

By