Hoți de locuințe, reținuți. Erau dirijați de lideri criminali direct din pușcării (VIDEO)

16933864_1440787989328453_894359715_n_1

Trei persoane cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani, membri ai unui grup infracțional, originari din raionul Orhei, sunt cercetați pentru furturi din locuințe. Aceștia au fost condamnați anterior, pentru infracțiuni similare.

Membrii grupului erau dirijaţi de lideri criminali care, la moment, îşi ispăşesc pedeapsa în instituţiile penitenciare din ţară. Suspecții activau pe timp de zi pe teritoriul raionului Strășeni, având fiecare în parte roluri bine determinate și sustrăgînd din locuințe lucruri de preț și mijloace financiare. După comiterea infracţiunilor, o bună parte din bani şi bunurile de preţ dobândite în urma activităţii criminale, le distribuiau în visteria criminală.

Figuranții au fost monitorizați timp de o lună. Ei sunt suspectați pentru un şir de infracţiuni din locuinţe, una din ele este un furt în proporţii deosebit de mari din satul Vorniceni, raionul Străşeni.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe bunuri şi obiecte ce au servit la comiterea crimelor şi anume: telefoane mobile, haine şi încălţăminte, precum şi alte obiecte care prezintă interes pentru organul de urmărire penală pentru înaintarea învinuirilor.

Un membru al grupului a fost arestat pentru 30 de zile, ceilați doi fiind cercetați în libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 7 până la 12 ani.

La moment, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație în vederea întăririi bazei probatorii, stabilirii altor membri activi ai grupării, totodată se întreprind măsuri în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By