Fosta contabilă BEM din Gura Galbenei, reținută în 2014, a murit în Penitenciarul de la Pruncul

bem

O fostă contabilă a Băncii de Economii a decedat în timp ce-și ispășea pedeapsa în Penitenciar. Incidentul a avut loc săptămâna trecută în Penitenciarul de tip spital Nr. 16 de la Pruncul, iar informația a fost confirmată pentru Today.MD de către reprezentanții Departamentului Instituții Penitenciare și Procuratura Generală.

Este vorba despre Raisa Bîrsan, contabila Băncii de Economii din satul Gura Galbenei, raionul Cimişlia, care a fost reținută la data de 24 decembrie 2014, după ce mai mulți deponenți au depus plângeri la Centrul Naţional Anticorupţie, Procuratura Generală şi la Inspectoratul de Poliţie Cimişlia pentru faptul că banii pe care i-au depus în conturile deschise la filiala BEM din sat ar fi dispărut.

Potrivit unor surse ale portalului Today.MD, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, Raisa Bîrsa în vârstă de 57 de ani a decedat în penitenciar, fiind diagnosticată cu cancer pulmonar.

Solicitată telefonic, Anișoara Botez, ofițerul de presă al DIP, a menționat că defuncta suferea de o boală, iar pe cadavrul acesteia nu au fost depistate urme de moarte violentă.

Potrivit lui Sergiu Mocanu, șeful Procuraturii Cimișlia, fosta contabilă de la BEM a fost condamnată la data de 23 decembrie 2015 la 6 ani și 6 luni de pușcărie și privată de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani.

„Da am aflat și eu că a decedat. Atunci în cadrul anchetei s-a dovedit că aceasta a deposedat de bani peste 70 de persoane, sumele fiind de peste 4 milioane de lei, 43 de mii de euro și peste 17 mii de dolari. Banii la deponenți urmau să fie întorși de bancă, iar banca urma să obțină de la ea acest prejudiciu”, a declarat Munteanu.

Potrivit unor locuitori ai satului Gura Galbenei, Raisa Bîrsan a fost înmormântată sâmbătă, 11 februarie, în cimitirul localității de baștină.

You may also like

Comments are closed.

By