Evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari, deconspirată. Spălau banii într-un cazinou la Botanica

8_cazinouri

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au depistat şi anihilat o schemă de spălare de bani şi evaziune fiscală cu prejudicierea intereselor economice ale statului, estimate la milioane de lei.

Grupul infracţional a deschis ilegal un cazinou electronic unde se practicau în regim on-line jocuri de noroc. Membrii grupării, cu vârste cuprinse între 28 şi 50 de ani, au amenajat, în mod clandestin, sala de joc, dotată cu rulete, dispozitive video, audio, tehnică sofisticată prin care se asigura conectarea la internet. Jocurile de noroc, în speţă, se realizau în etape succesive prin intermediul unui site, ce putea fi accesat doar din străinătate.

13_cazinouri

Pentru serviciile prestate, agentul economic achita angajaţilor salariul oficial doar în proporţie de circa 30%, celelalte 70% – se achitau „în plic”. Ca urmare, prin săvârşirea evaziunii fiscale, anual, erau ratate încasări la bugetul de stat de milioane de lei.

În timpul percheziţiilor efectuate concomitent, de către procurori, ofiţerii de urmărire penală din cadrul DGUP al MAI şi ofiţerii de investigaţii ai SIS, la adrese de domiciliu, la o companie IT şi cazinoul clandestin, au fost ridicate sume băneşti în proporţii deosebit de mari, achitate neoficial angajatelor companiei, purtători de informaţie, recuzita cazinoului, inclusiv cărţi de joc cu elemente de identificare electronică şi jetoane, documente financiare, precum şi alte obiecte ce pot avea valoare probantă în cadrul cauzei penale.

Pe acest caz au fost reţinuţi patru membri ai grupării criminale. Ieri, la demersul procurorilor, trei dintre aceştia au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile, asupra arestului celuilalt învinuit, instanţa urmînd să se pronunţe astăzi.

În cazul în care le va fi demonstrată vinovăţia, aceştea riscă pînă la 10 ani închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By