Doi polițiști din Orhei, reținuți pentru mită: Au cerut 5 000 de lei

catuse

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Bărbații sunt bănuiți de corupere pasivă.

Cazul a fost documentat în baza unui denunț parvenit în adresa DGT „Nord” a CNA. Potrivit denunțătorului, oamenii legii ar fi pretins și primit 5000 de lei, pentru o decizie favorabilă pe materialele unui accident rutier şi pentru a influența medicul legist, în vederea emiterii unui raport corespunzător de constatare medico-legală.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, în după-amiaza zilei de 1 februarie, cei doi au fost prinși în flagrant delict. Suspecții au fost recunoscuți în calitate de bănuiţi şi reţinuţi pe un termen de 72 de ore.

Un dosar penal a fost pornit pe acest caz în temeiul art. 324 alin. (2) lit. b), c) Cod Penal.

Pentru acest gen de infracțiune, Codul Penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By