Doi jandarmi şi doi protestatari răniţi în incidentele din faţa Guvernului de la București

protest bucuresti

Patru persoane, doi jandarmi şi doi protestatari, au fost transportaţi, miercuri seară, la spital după ce au fost loviţi în timpul incidentelor din Piaţa Victoriei. În jurul orei 23.00, mai mulţi protestatari, care ar fi fost reprezentanţi ai galeriilor de fotbal, au aruncat cu pietre, petarde, torţe şi alte obiecte contondente către jandami, aceştia ripostând cu gaze lacrimogene.

Screenshot_5

“Niciunul nu este în stare gravă. Un jandarm a fost lovit cu obiecte contondente, o persoană a fost rănită cu o petardă, alteia i s-a făcut rău din cauza gazelor”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Alte peste 60 de persoane au fost conduse la audieri, după incidentele violente din Piața Victoriei, au anunțat oficiali ai Poliției Capitalei. În prezent au loc cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Amintim că, în seara zilei de miercuri, peste 100.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului de la București, nemulţumiţi faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. Alte câteva sute de mii au manifestat în celelalte orașe din România.

You may also like

Comments are closed.

By