Descinderi la o întreprindere privată. Șefii, bănuiți de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari // VIDEO

Screenshot_1

Factorii de decizie din cadrul unei întreprinderi private, specializată în prestarea serviciilor de plată şi răscumpărare a monedei electronice prin intermediul diferitor pagini web de publicitate, sunt cercetaţi penal de către poliţiştii sectorului Râşcani ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuiţi de evaziune fiscală.

Până în prezent forţele de ordine au constatat că, activitatea firmei era desfăşurată în lipsa licenţei obligatorii, care este eliberată de Banca Naţională a Moldovei şi permite asemenea activităţi. Totodată conturile virtuale din sistemul de plată electronic ar fi înregistrat sume de bani tranzacţionate dubios unor persoane fizice şi juridice neidentificate, fiind tăinuite de la evidenţa contabilă şi impozitarea la bugetul de stat.

Astfel s-a stabilit că pe parcursul anilor 2015-2016, întreprinderea nu a înregistrat anumite livrări sau procurări pe facturi fiscale, privind prestarea serviciilor de plată şi de monedă electronică, iar scopul ar fi fost eschivarea de la declararea veniturilor obţinute.

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice au descins percheziţii autorizate la două oficii ale întreprinderii, de unde s-au ridicat tehnică de calcul, purtători electronici de informaţie, servere de stocare a informaţiilor ce ar prezenta interes organului de urmărire penală, carduri bancare, bani în sumă de 3 500 euro, 1000 dolari SUA şi 4000 lei a căror provenienţă ar fi din activitatea ilegal desfăşurată.

Poliţiştii întreprind toate acţiunile legale ce se impun, în vederea documentării conlcudente a circumstanţelor şi acumulării de probe veridice, precum şi la stabilirea sumei prejudiciului cauzat bugetului de stat. Conform legislaţiei penale în vigoare, persoanele vinovate riscă amendă în mărime de la 67 000 lei la 107 000 lei sau închisoare de pînă la 6 ani.

You may also like

Comments are closed.

By