Demisie la Casa Albă! Consilierul pentru securitatea națională a plecat din funcţie

House Committee Hears From Intelligence Chiefs On Worldwide Threats

Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Michael Flynn, a demisionat pe fondul unui scandal generat de discuţiile pe care le-ar fi avut cu ambasadorul rus pe tema sancţiunilor americane înaintea investirii lui Donald Trump, a anunţat Casa Albă, citată de BBC News online.

“Le-am oferit în mod neintenţionat vicepreşedintelui şi altora informaţii incomplete privind conversaţiile mele telefonice cu ambasadorul rus. Le-am cerut scuze cu sinceritate preşedintelui şi vicepreşedintelui, iar ei au acceptat scuzele mele”, a scris Flynn, potrivit unei copii a scrisorii sale de demisie obţinute de CNN.

“Îmi depun demisia, onorat că am servit naţiunii noastre şi poporului american într-un mod atât de distins”, a scris el.

Casa Albă a anunţat că general-locotenentul Joseph Keith Kellogg a fost numit consilier interimar pentru securitate naţională.

Flynn a negat iniţial că ar fi discutat despre sancţiunile americane cu ambasadorul rus în SUA, Serghei Kislyak. Ulterior, Flynn a spus Casei Albe că este posibil ca subiectul sancţiunilor să fi fost abordat.

sursa: mediafax.ro

You may also like

Comments are closed.

By