DECIS! „Zaieț” va fi transferat la Spitalul de Psihiatrie

zaiet

Judecătoria Strășeni a decis astăzi ca Vlad Vitalie, alias „Zaieț”, unul dintre tinerii suspectați de omorul minorei de 14 ani, Cristina Parhomenco, să fie transferat din arest sub observația medicilor de la Spitalul Clinic de Psihiatrie.

Judecătorul Igor Chiroșca a decis să prelungească mandatul de arest pe numele minorului de 17 ani, Vlad Vitalie. Totodată, magistratul a acceptat demersul avocatului acestuia, Gheorghe Cobzac, că să-l plaseze din arest în Spitalul Clinic de Psihiatrie pentru a se afla sub examinarea medicilor specialiști, informează portalul Today.MD.

Anterior, Alexandru Rață, șeful Procuraturii Strășeni, declara că plasarea în Spitalul de Psihiatrie a lui Vlad Vitalie este o solicitarea a Comisiei de Experți și a avocatului acestuia, din motiv că sunt în inposibilitate de a se expune dacă acesta a fost responsabil când s-a comis crima.

Potrivit lui Rață, s-ar părea că este vorba despre o încercare de a-l eschiva pe acesta de la răspundere penală.

„În cazul celorlalți doi s-au putut expune că sunt responsabili, după ce au fost audiați în arest, iar în cazul acestuia au nevoie să-l interneze pentru o lună în Spitalul de Psihiatrie pentru a fi sub observația psihiatrilor. Este de menționat că acest suspect își făcea studiile în România și mai are un dosar în judecată penal pentru huliganism în judecată, atunci a fost declarat responsabil”, a declarat Rață pentru Today.MD.

Vlad Vitalie este suspectat că, împreună cu alți trei minori din Strășeni, ar fi omorât-o cu bestialitate pe Cristina Parhomenco, minora de 14 ani. Cadavrul fetei l-au ascuns într-o clădire părăsită.

parhomenco minora straseni

omor straseni

După crimă, adolescentul a fugit în România, unde își făcea studiile, iar după ce a fost dat în căutare internațională, acesta a fost reținut în Ungaria, iar ulterior a fost extrădat în Republica Moldova unde avea mandat de arest pe numele său pentru 30 de zile.

În prezent, trei sunt cercetați în stare de arest, iar un alt minor de 13 ani este cercetat în stare de libertate.

You may also like

Comments are closed.

By