Cum va fi achitată taxa pentru vinietă începând din 20 februarie. Lista de PREȚURI

vama frontiera

Începând cu data de 20 februarie 2017, ”vinieta” va putea fi procurată la orice filială a Moldova Agroindbank, inclusiv la sucursalele amplasate pe teritoriul țării, dar şi online, prin intermediul serviciului Mpay.

La intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, conducătorii auto care deţin autoturisme înmatriculate în străinătate, vor putea achita acest serviciu, la punctele bancare din vamă, sau la orice oficiu al băncii aflate pe teritoriul țării, evitând astfel deplasarea la oficiile Serviciului Vamal.

Achitarea electronica prin completarea individuală a formularului accesibil pe site-ul evinieta.gov.md sau pe site-ul vinieta.gov.md va fi gratuită, iar conducătorii auto vor putea sa își planifice în avans procurarea vinietei de la o dată ulterioară, fără ca să suporte careva costuri suplimentare în acest sens. În cazul completării formularului de plată a vinietei de către operatorii băncii, beneficiarii vor achita pentru acest serviciu un comision de 7 lei sau 1.5% din taxa spre plată.

„Pe viitor vrem să dezvoltăm această metodă de colectare a taxei pentru vinietă. Plata să poată fi făcută nu doar prin intermediul băncilor, dar și a stațiilor PECO, sau a dealerilor care vând asigurări de tip CASCO sau RCA”, a menționat viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vitalie Rapcea în cadrul unei conferințe de presă, desfășurată astăzi.

Preţul vinietei este:
Screenshot_4

Amintim că începând cu 1 aprilie 2017, competența de colectare a taxei pentru vinietă revine Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Iar, Serviciul Vamal va verifica, la ieșirea din țară, dacă autoturismele înmatriculate în străinătate dețin sau nu vinieta, în timp ce pe teritoriul Republicii Moldova, competența de control revine Inspectoratului Național de Patrulare.

You may also like

Comments are closed.

By