Combatanții din DA vor să organizeze violențe la 2 martie // AUDIO

images-cms-image-000013903

Un grup de combatanți, adepți ai Platformei DA, au pus la cale un plan de destabilizare a comemorării eroilor Războiului de pe Nistru, eveniment care va avea loc la data de 2 martie 2017.

Redacția Today.md a intrat în posesia unei înregistrări audio, transmisă de către unul dintre combatanții apropiați Platformei DA și ai liderului PLDM, condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupție și implicare în schema furtului din BEM, Vlad Filat. Astfel, în înregistrarea făcută la data de 23 februarie, atunci când aceștia s-au adunat să serbeze Ziua SOLDATULUI SOVIETIC, se aude cum cei prezenți la întâlnire discută despre planul de destabilizare.

Întâlnirea veteranilor a avut loc în jurul orei 18.00, în restaurantul „Crisandix”, din strada Grigore Vieru 28 din Bubuieci, mun. Chișinău. Covrig Constantin, cunoscut fiind ca om a lui Vlad Filat (era responsabil de activitatea Caravita SRL în zona de Nord a Republicii Moldova), a fost cel care a organizat întâlnirea camarazilor de arme chiar de ziua Soldatului Sovietic.

Astfel, din discuțiile combatanților, adepți ai Platformei DA, reiese că la data de 2 martie, aceștia urmează să provoace violențe în timpul manifestațiilor organizate de autorități, iar începutul acestor violențe va fi marcat de fluierarea oficialilor care vor încerca să țină discursuri. Totodată aceștia intenționează să zădărnicească mișcarea coloanelor oficiale și să-i alunge din coloană pe oficiali. Deși unul dintre vorbitori a încercat să spună că nu e bine ca în ziua în care se comemorează cei morți să se facă destabilizări, pentru că în primul rând au de suferit familiile celor căzuti, acesta a fost întrerupt de camarazii de arme și pahar.

După mai multe toasturi, combatanții au recunoscut între ei că se confruntă cu probleme penale, unii fură, alții beau alții participă la violențe, dar toți sunt eroi. Mai mult ca atât, aceștia sunt gata să renunțe la orice manifestații dacă statul le va rezlva problemele cu dosarele pe care le au intentate pentru tot felul de infracțiuni.

La întâlnirea dată au fost prezente următoarele persoane:

Caraman Ion Sergiu, fondator al SRL „Triticus-Com”. Veteran al războiului de pe Nistru, care în ultima perioadă și-a asumat rolul de „bodyguard” al liderului Platformei DA și-l însoțește peste tot pe Andrei Năstase, fiind mereu în spatele acestuia.

Ghemu Tudor Sergiu – A participat la luptele pentru apărarea integrității R. Moldova.

Bîzgu Anatolie Pavel – Conducător al organizației „Mișcarea refugiaților transitreni”. Veteran al războiului de pe Nistru, președinte al Mișcării Refugiaților Transnistreni.

Cucu Valeriu Vladimir – a participat la luptele pentru apărarea integrității R. Moldova. La moment, acesta este preocupat de gestionarea ÎI „Cucu Valeriu” ce acordă servicii de transportare şi vămuire de tip cargo a mărfurilor de larg consum procurate de la Piaţa „Km.7” din Odesa, Ucraina. A venit la întâlnire cu automobilul de model Dacia.

Dulgher Potap Neofid

Safarmatov Arslan Uctamcul, participant la luptele din 1992. Este protagonistul incidentului care a avut loc în dimineața zile de 24.11.2015, pe strada Columna. Atunci Safarmatov s-a luat la ceartă cu doi angajați ai agenţiei de pază particulară ”ARGUS-S”. Potrivit poliției, bărbatul ar fi tras în aer mai multe focuri de armă dintr-un pistol de model Baikal. La rândul lor, angajații ARGUS-S au tras un foc de avertizare.

Covrig Constantin Vaisili

Paicu Anatolie Gheorghe, a participat la luptele pentru apărarea integrității R. Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By