București // Patru persoane, arestate preventiv în urma violenţelor de la protestul de miercuri

untitled-design-12

Judecătoria Sectorului 1 a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul a patru persoane care au luat parte la violenţele de la protestul care a avut loc miercuri seara la Guvern. În total, în dosar sunt opt inculpaţi.

Şapte persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în urma incidentelor care au avut loc la protestele de miercuri seara, în total fiind opt persoane faţă de care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au pus în mişcare urmărirea penală, preciza joi seara Poliţia Capitalei. Ulterior, procurorii au cerut arestarea pentru patru persoane, alte patru fiind cercetate sub control judiciar. Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea parchetului şi a dispus mandate de arestare preventivă, notează Mediafax.

Acuzaţiile sunt de ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Miercuri seara, peste 100.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului. Mai mulţi ultraşi au aruncat cu pietre, petarde, torţe şi alte obiecte contondente către jandami, aceştia ripostând cu gaze lacrimogene, patru persoane având nevoie de îngrijirile medicilor.

Ulterior, s-a deschis un dosar, 79 de persoane fiind reţinute şi conduse către secţiile de poliţie în vederea stabilirii identităţii precum şi a gradului de implicare sau vinovăţie în ceea ce priveşte incidentele petrecute la nivelul Capitalei, a informat Jandarmeria Capitalei.

You may also like

Comments are closed.

By