București // Cabinetul Grindeanu a abrogat Ordonanța 13, însă oamenii continuă să protesteze (LIVE)

Screenshot_1

Guvernul Grindeanu a abrogat Ordonanța 13, prin care au fost modificate Codul Penal și Codul de Procedură Penală. În pofida deciziei de astăzi, protestele continuă în România, dar și în diasporă.

Zeci de mii de români s-au adunat în Piaţa Victoriei, unde continuă să protesteze împotriva acţiunilor Guvernului Grindeanu, cerând demisia președintelui Klaus Iohannis, a Executivului, dar și alegeri anticipate.

Ordonanța de urgență pentru abrogarea OUG privind modificarea Codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial.   În textul publicat în Monitorul Oficial, Cabinetul Grindeanu arată că abrogarea are loc ”avînd în vedere că au existat foarte multe reacţii, nu numai în ce priveşte fondul actului normativ, cât şi în ce priveşte modalitatea de adoptare a acestuia, constatând că faptul că actul normativ menţionat a suscitat un real interes în rânul cetăţenilor României, aceştia înţelegând să se implice activ nu numai prin participarea la dezbaterea publică în perioada prealabilă adoptării, dar şi prin susţinerea ideilor în cadrul unor manifestări publice”.

 

You may also like

Comments are closed.

By