Avocatul vedetă Valerian Mînzat, în arest pentru 30 de zile

minzat

Avocatul Valerian Mînzat a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de către Judecătoria Buiucani.

Valerian Mânzat a fost reținut într-un dosar de escrocherie. Acesta este bănuit că ar fi estorcat de la o femeie, prin înşelăciune şi abuz de încredere, 20 000 de euro pentru a-i soluţiona o problemă legată de urgentarea transferării soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, avocatul i-ar fi promis clientei că poate să grăbească transferul şi i-a promis că, timp de o lună şi jumătate, soţul acesteia va fi în Republica Moldova. Pentru serviciile sale, acesta a pretins 20 000 de euro pe care trebuia să-i primească în două tranşe: 10 000 de euro în avans şi 10 000 de euro după ce condamnatul va ajunge în Republica Moldova. În pofida înţelegerii iniţiale, avocatul a obligat femeia să-i dea toţi banii, spunându-i că deja a soluţionat problema, iar soţul ei urmează să ajungă la Chişinău.

Cazul a fost documentat mai mult timp, perioadă în care ofiţerii CNA şi procurorii au monitorizat convorbirile telefonice dintre avocat şi client. Din interceptări reiese că avocatul nu a mai rezolvat cazul, iar femeia i-a cerut banii înapoi. Avocatul a fost reţinut în momentul în care a returnat o parte din banii primiţi.

La rândul său, Valerian Mânzat spune că din cei 20 de mii de euro urma să achite transportul, cazarea în Federația Rusă și serviciile. De asemenea, Mînzat afirmă că nu s-ar fi încadrat în termenul promis. Cealaltă parte din bani îi va fi întoarsă clientei din bunurile lui Valerian Mînzat confiscate în timpul perchezițiilor.

Amintim că în timpul perchezițiilor, cele trei mașini de lux ale avocatului au fost escortate la Centrul Național Anticorupție.
captură: realitatea.md

You may also like

Comments are closed.

By