9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

UPDATE // Avocatul Valerian Mînzat, REȚINUT pentru escrocherie. În aceste momente au loc percheziții

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Mascații Centrului Național Anticorupție și procurorii Anticorupție au descins cu percheziții în biroul avocatului Valerian Mânzat, aflat în proximitatea penitenciarului nr.13 din Capitală. Informația a fost confirmată pentru portalul Today.MD de către Maria Vieru, ofițerul de presă al Procuraturii Generale.

Solicitată telefonic, Maria Vieru, a declarat pentru Today.MD că este vorba despre nșite percheziții autorizate, efectuate de către Procurorii Anticorupție cu suportul ofițerilor CNA, dar nu poate să ofere mai multe detalii la moment.

Mai multe detalii despre operațiune, nu a oferit nici Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției Generale de urmărire penală din cadrul CNA, acesta menționând că mascații CNA sunt la fața locului pentru a acorda suportul necesar procurorilor, dar nu au nicio legătură cu dosarul.

minzat retinere publika
momentul reținerii (Publika.md)

Potrivit Realitatea.MD, Valerian Mînzat ar fi fost reținut de către procurori în momentul în care întorcea suma de 20 de mii euro unei persoane pentru că nu i-ar fi rezolvat problema.

Sursele din cadrul anchetei au declarat pentru Deschide.MD că Valerian Mânzat a fost reținut pentru că a luat 20 de mii de euro de la soția unui moldovean condamnat în Rusia. Contra acestei sume, Valerian Mânzat urma să organizeze în decursul unei luni și jumătate transferul persoanei respective în Republica Moldova. Neputând să ”rezolve” cazul, o perioadă avocatul nu a răspuns la telefon, iar zilele trecute acesta s-a întâlnit cu femeia și i-a întors 50 de mii de lei din suma totală. Femeia a scris o plângere în acest sens, notează sursa.

În jurul orei 17.20 au avut loc percheziții în automobilele de lux al avocatului.

Screenshot_5

4027071

Acum câteva zile Valerian Mânzat și-a inaugurat noua casă de avocatură amplasată în Chișinău, pe str. Ismail, potrivit PROTV.

Și în aceste momente, ora 17.45, au loc percheziții în biroul lui Valerian Mânzat.

Screenshot_7

Screenshot_8

UPDATE: 23.16 // Trei maşini de lux de-ale avocatului Valerian Mânzat au fost reţinute de procurori şi escortate în ograda CNA. Este vorba de Skoda cu nr. SIS 001, Mercedes-ul cu nr. BOS 001 şi Porche-ul “oglindă”, potrivit Deschide.md.

images-cms-image-000009870

Este de menționat că în 2015, Valerian Mânzat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare. Dosarul în care a fost condamnat ține de înscenarea unui accident rutier, în urma căruia avocatul urma să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări.

foto: realitatea.md, protv.md, publika.md; colaj: deschide.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img