Turcia: Doi morți și cinci răniți la Izmir. Atacatorii plănuiau un atentat de proporții

Screenshot_14

Un agent de poliţie şi un funcţionar al tribunalului au fost ucişi într-un atentat cu vehicul-capcană comis joi după-amiază în faţa unei instanţe judiciare din oraşul turc Izmir. Alte 5 persoane au fost rănite, unele fiind în stare critică.

Potrivit guvernatorului provinciei Izmir, doi atacatori au fost uciși pe loc în timpul unei confruntări cu poliția, iar al treilea este dat în urmărire.

Mașina capcană s-a oprit în fața tribunalului, iar schimbul de focuri între atacatorii înarmați cu puști Kalașnikov și grenade și polițiști a început înainte ca bomba să fie detonată, citează Agerpres. Un al doilea vehicul care ar fi aparținut atacatorilor a fost detonat de către polițiști.

Screenshot_11

Screenshot_12

Vicepremierul turc Veysi Kaynak a anunțat că autorii atacului de joi de la Izmir plănuiau un atentat terorist de proporții pentru că aveau asupra lor o cantitate mare de arme și explozibil, transmite Reuters.

Vicepremierul a mai spus că atacul care a fost atribuit militanților kurzi nu va împiedica implicarea Turciei în conflictele din Siria și Irak.

You may also like

Comments are closed.

By