Soția președintelui Adunării Populare de la Comrat, reținută pe Aeroport

gagauzia

Soția președintelui Adunării Populare de la Comrat, Dmitrii Constantinov, a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău. Informația a fost confirmată pentru Today.MD de către Vasile Stoinov, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Maria Constantinov a fost reținută de procurori, luni seara, pe Aeroportul Internațioal Chișinău fiind implicată în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor din regiune la alegerile din toamna lui 2016.

Solicitat telefonic, Vasile Stoinov, procuror din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, a declarat pentru Today.MD că reținerea acesteia a fost necesară după ce de mai multe ori nu s-a prezentat la audieri.

”A fost reținută într-un dosar penal în baza aticolului 181 alin 1 cu privire la coruperea alegătorilor care a fost pornit în luna decembrie 2016. Reținerea a avut loc în baza faptului că doamna Constantinov nu s-a prezentat la audieri și a fost dată în căutare. Astă noapte a fost reținută pe Aeroport în timp ce se întorcea în țară, acum așteptăm avocatul acesteia să se prezinte, ea fiind reținută pentru 72 de ore”, a declarat Stoinov.

Este de menționat că magistrații Curții Supreme de Juștiție l-au exclus pe Dmitrii Constantinov din cursa electorală pentru Adunarea Populară a regiunii găgăuze, după ce rezultatele au fost contestate de contracandidatul său Vitalie Dragoi.

You may also like

Comments are closed.

By