Situația în țară urmare a ninsorilor abundente

politia iarna.jpg77

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat, astăzi, ședința Comisiei pentru situații excepționale, în legătură cu condiţiile meteo dificile, cauzate de ninsorile abundente și temperaturile scăzute.

Premierul a solicitat responsabililor pe domenii să raporteze despre situaţia la zi pe fiecare sector în parte.

foto-_j0a7205

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, nu există localităţi deconectate de la energia electrică, iar pe sectoarele unde deplasarea transportului este blocată se lucrează non-stop pentru deblocarea traseelor.

În raionul Cahul a fost sistată parţial circulaţia transportului de tonaj mare, în raionul Cantemir este blocată o porţiune a traseului Vişniovca – Comrat, iar în raioanele Căuşeni şi Ştefan Vodă se circulă cu dificultate în apropierea a şase sate.

Conform Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în lucrările de deszăpezire sunt implicate 232 de unităţi de transport şi 185 de muncitori, care dispun de 54 de mii de tone de material antiderapant.

Totodată, Pavel Filip a cerut să fie asigurată informarea permanentă a cetăţenilor despre activitatea punctelor de trecere a frontierei de stat, unde în prezent sunt înregistrate unele blocaje, în legătură cu înzăpezirea traseelor în ţările vecine, România şi Ucraina.

Premierul a solicitat, de asemenea, să fie luate toate măsurile ce se impun pentru a asigura deplasarea elevilor la şcoli şi activitatea instituţiilor de învăţământ.

Potrivit Ministerului Educației, din cauza condițiilor meteo, astăzi, a fost sistată activitatea a 9 instituții de învățământ general: Cahul – 3 instituții -243 copii, Cantemir-2 instituții, 447 elevi, Căuşeni-2 instituții, 265 elevi, Sîngerei -1 instituție, 186 elevi, Taraclia -1 instituție, 235 elevi. La fel, 25 de grădinițe și-au întrerupt activitatea în baza deciziei Autorităților Publice Locale, de nivelul I ca urmare a frecvenței reduse: Leova – în 9 grădinițe – 273 copii , Ocnița – în 7 grădinițe – 312 copii, Briceni – 3 grădinițe, 161 copii, Cahul – 4 grădinițe, 244 copii, Taraclia – 2 grădinițe, 146 copii.

În 23 raioane, inclusiv municipiile Bălți și Chișinău, funcționează în regim normal toate instituțiile de învățământ general.

politia iarna.jpg4

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare informează că pe toate străzile din capitală se circulă fără impedimente. 20 de echipaje de patrulare direcționează traficul rutier din municipiul Chișinău, în vederea fluidizării circulaţiei şi a prevenirii evenimentelor rutiere.

iarna transport

politia iarna

You may also like

Comments are closed.

By