Șase persoane, printre care un bebeluș, internate după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

soba-cu-lemne

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, șase persoane s-au adresat la spital după ce au folosit sobele de încălzit defecte din propriile locuințe.

Primul caz în care au avut de suferit trei persoane, inclusiv un copil, s-a produs în localitatea Crihana Veche din raionul Cahul. Un bărbat în vîrstă de 22 de ani, o femeie de 21 de ani și un copil de doar 8 luni au ajuns la spital în seara zilei de duminică după ce s-au simțit rău. Cel mai probabil, s-ar fi intoxicat de la o sobă defectă. Toate circumstanțele urmează a fi elucidate.

Un alt caz, în care au avut de suferit alți trei oameni, a avut loc în această dimineață în orașul Ungheni. Două femei în vîrstă de 50 de ani și 23 de ani, dar și un bărbat în vîrstă de 25 de ani s-au intoxicat cu monoxid de carbon după ce au lăsat focul peste noapte în sobă. La moment starea acestora este stabilă, iar organele de resort vor stabili toate circumstanțele acestui caz.

Serviciul Situații Excepționale atenționează persoanele să respecte regulile de utilizare a sobelor. Pompierii recomandă ca acestea să fie stinse pe noapte, iar încăperile să fie aerisite.

You may also like

Comments are closed.

By