Salvatorii atenționează: Vin ninsorile! Fii echipat corespunzător!

iarna salvatori

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 06 – 09 ianuarie în republică se prevede răcirea bruscă a vremii. În acest context Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează conducătorii auto să-și echipeze corespunzător autovehiculele.

Din mașini nu trebuie să lipsească lopata, nisipul și lanțurile. Mai mult, este indicat ca bateria telefoanelor mobile să fie încărcată, iar în situații de risc oamenii să apeleze serviciul 901.

Pompierii recomandă să fie respectate regulile antiincendiare, iar gospodarii să atragă o atenție sporită sobelor și altor surse de încălzire. Specialiștii îndeamnă oamenii să stingă focul din sobe pe noapte, iar în prejma acestora să nu păstreze obiecte combustibile.

Salvatorii atenționează pescarii despre riscul aflării pe gheața subțire a bazinelor acvatice, în pofida temperaturilor reci. Persoanele sunt rugate să evite pescuitul și să nu opteze pentru o astfel de activitate periculoasă.

Amintim că pentru zilele de 6-9 ianuarie, meteorologii au emis dod galben de schimbare a vremii. Minimele vor coborî până la -17 grade, iar pe alocuri -20 de grade Celsius.

Gerul se va menține și săptămâna viitoare.

Screenshot_5

You may also like

Comments are closed.

By