Reținut cu acte false pe Aeroportul Chișinău. Riscă 5 ani de pușcărie

aeroport

Un moldovean este documentat de polițiștii de frontieră din cadrul punctului de trecere ”Aeroportul Internațional Chișinău” pentru uz de fals a documentului de călătorie.

La sfârșitul săptămânii trecute, în fluxul de călători pregătiți pentru a ieși din țară cu un avion de pe cursa ”Chișinău-Londra”, polițiștii de frontieră au identificat un bărbat de 40 de ani, locuitor al mun. Chișinău, care s-a legitimat în baza unui pașaport românesc falsificat.

Pașaportul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar cazul este în continuare cercetat de către Poliția de Frontieră. Dacă va fi găsit vinovat, moldoveanul riscă, conform art.361 al. (2), Cod Penal al RM, până la 5 ani de privațiune de libertate.

Pe parcursul anului 2016, polițiștii de frontieră au documentat 564 persoane care au apelat la metoda de falsificare a documentelor de călătorie, dar și a actelor pentru mijlocul de transport, pentru a trece frontiera de stat, fiind ridicate spre expertiză 604 documente. Cel mai des moldovenii au falsificat: asigurarea auto ”Cartea Verde” (în număr de 201), împuternicirea notarială (154), revizia tehnică (82), permisul de conducere (63), pașaport (49), certificatul de înmatriculare (32), etc.

imagine simbol

You may also like

Comments are closed.

By