Restricții parțiale de circulație în capitală!

politia

Inspectoratul Național de Patrulare anunță că, astăzi 31 ianuarie curent, în legătură cu desfășurarea funeraliilor lui Ion Ungureanu, pe unele străzi din centrul capitalei va fi restricționat parțial traficul rutier.

Astfel, șoferii sunt rugați să evite pe cât posibil circulația pe următoarele străzi:

- Al. Pușkin tronsonul Ștefan cel Mare și Sfânt – București;
– Piața Marii Adunări Naționale, Mitropolitul Bănulescu-Bodoni de la Ștefan cel Mare și Sfânt până la 31 August 1989;
– Pe 31 August 1989 de la Mitropolitul Bănulescu-Bodoni până la Vasile Alecsandri;
– Pe Vasile Alecsandri de la 31 August 1989 până la Alexei Mateevici.

Corpul neînsuflețit al regretatului Ion Ungureanu, fostul ministru al Culturii, a fost depus în în noaptea de 31 ianuarie la Biserica “Sf. Teodora de la Sihla”, iar începând cu ora 09:00 până la 09:45 are loc serviciul divin și slujba de pomenire. După care, la ora 10:00 cortegiul funerar se va deplasa spre Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde rudele, prietenii, oamenii de cultură și toți cei care l-au cunoscut pe Maestrul Ion Ungureanu vor putea aduce un ultim omagiu.

Mitingul de doliu și procesiunea de rămas bun va avea loc între orele 12:00- 13:00, după care cortegiul funerar se va deplasa pe traseul str. A. Pușkin – Piața Marii Adunări Naționale – Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni – str. 31 August 1989 – str. V. Alecsandri, către Cimitirul Central Armenesc, unde va fi înhumat la locul său de veci.

ungureanu

Maestrul Ion Ungureanu a fost regizor, actor de teatru și de film, scriitor, a fost deputat și primul Ministru al Culturii Republicii Moldova (1990-1994).

În calitate de ministru a creat teatre, a instalat monumentul Lupoaicei de la Roma în scuarul Muzeului Naţional de Istorie și a repus la locul său inițial monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. A reușit, contrar condiției existențiale, să creeze adevărate valori în teatru ca regizor, în film ca actor.

You may also like

Comments are closed.

By