10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Răposatul Ion Ungureanu, ex-ministrul Culturii, va fi adus acasă de salvatori

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Maestrul în arte, ex-ministrul Culturii și a Cultelor, fostul deputat în primul Parlament al Republicii Moldova Ion Ungureanu va fi adus acasă de salvatori.

Corpul neînsuflețit al artistului va fi preluat astăzi de la București de un echipaj de salvatori și conducerea Serviciului Situații Excepționale. Salvatorii au pornit la drum la 5 dimineața, pentru a reuși să-l aducă acasă pe răposat. Misiunea salvatorilor vine ca un ultim omagiu pentru actor, dar și pentru apropiații acestora.

Angajații Serviciului Situații Excepționale vor aduce sicriul artistului la biserica “Sfînta Teodora de la Sihla” din mun.Chișinău, de unde ulterior maestrul va fi adus la Palatul Național.

Cunoscutul actor, în vârstă de 81 de ani, a decedat sâmbătă într-un spital din București în urma unei boli incurabile.

Ion Ungureanu s-a născut în satul Opaci, Căușeni. A făcut studii de filologie la Institutul Pedagogic din Chișinău, apoi a studiat actoria la Școala teatrală “Boris Șciukin” din Moscova. A fost angajat în anul 1960 ca actor la Teatrul “Luceafărul” din Chișinău, îndeplinind în perioada 1964-1971 și funcția de director artistic al teatrului. În 1978 pleacă la Moscova, unde lucrează ca regizor la Teatrul Armatei din metropola rusă.

A îndeplinit funcția de ministru al culturii și cultelor al Republicii Moldova din 1990 până în 1994. Ion Ungureanu a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova în anii 1990-1994, fiind unul din cei 278 de delegați ai primului parlament care au votat Declarația de Independență a Republicii Moldova la 27 august 1991.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img