Putin și Trump posibil să se întâlnească înainte de summitul G20 din iulie

President Trump Phone Call With Vladimir Putin

Kremlinul a indicat luni că este prea devreme pentru a discuta despre orice posibile acorduri cu Statele Unite ale Americii (SUA) în legătură cu sancțiunile impuse Rusiei, dar că s-ar putea ca șeful statului rus, Vladimir Putin, să se întâlnească cu președintele american, Donald Trump, înainte de summitul G20 ce va avea loc pe 7-8 iulie la Hamburg, în Germania, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Putin și Trump au avut o convorbire telefonică sâmbătă și purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat luni presei că dialogul dintre cei doi lideri a fost unul bun, dar că „este greu de vorbit despre orice fel de acorduri (în legătură cu sancțiunile)”.

„Pentru a începe, trebuie să stabilim data și ora unei întâlniri între cei doi președinți. La aceasta lucrează acum consilieri”, a afirmat Peskov, adăugând că o reuniune ar putea avea loc înainte de summitul G20 de la Hamburg.

Potrivit lui Peskov, Putin și Trump nu au discutat despre sancțiuni în cadrul convorbirii lor de sâmbătă, care a fost primul lor dialog de la învestirea în funcție a lui Trump. Dar „noi am constatat o disponibilitate de a soluționa problemele dificile prin dialog, la care președintele Putin a făcut apel de mult timp și la care, din păcate, nu a primit nici un răspuns în ultimii ani”, a mai spus Peskov.

You may also like

Comments are closed.

By