Probleme la partidul lui Andrei Năstase! Oamenii nu înțeleg pe ce s-au cheltuit banii adunați în PMAN și încep a părăsi formațiunea

Screenshot_3

Liderii organizației teritoriale din Orhei a Partidului „Demnitate și Adevăr” au anunțat că părăsesc formațiunea. Aceștia au adus acuzații grave în adresa liderului DA, Andrei Năstase, dar și a membrului aceluiași partid, Chiril Moțpan.

Președintele Organizației Teritoriale raionale din Orhei, Ion Levința a declarat într-o conferință de presă, că cei doi, în loc să se ocupe de construcția și consolidarea partidului, se plimbă peste hotare cerșind bani de la diasporă și de la cetățenii din țară sub pretextul consolidării bazei financiare a partidului.

„Domnilor, banii strânși în Piața Marii Adunări Naționale, în procesul acțiunilor de protest, precum și în perioada de colectare a semnăturilor pentru inițierea referendumului republican constituțional ce, s-au terminat? Cine, domnilor, din colectori au văzut vreun bănuț de la voi? Care flămânzi, prin frig, noroi, au colectat de la cetățeni iscălituri în susținerea referendumului sperând într-un viitor mai bun. Nimeni. Orheienii n-au primit nici un bănuț. Însă s-au strâns donații de milioane de lei care le-au însușit, cine? Liderii Platformei”, a declarat Levința.

Levința mai declară că nu este de înțeles nici inițiativa liderului DA de a colecta 15 mii de lei lunar de la fiecare organizație teritorială raională de partid. Potrivit lui, este nimic altceva decât o escrocherie.

„La ultimul Consiliu Național fără ca să se consulte cu consilierii, domnul Năstase cu conducerea, cu Biroul Politic a decis să se strângă pe viitor câte 15 mii din teritoriu, de la fiecare organizație teritorială, bani ca să aibă pentru eventuale alegeri. Să se adune o sumă ca să aibă pentru cheltuială. Prin cotizații de la fiecare organizație teritorială, de la fiecare membru să se adune așa sume. Cu toate că de la întemeierea partidului, ceea ce am cerut noi să se strângă cotizații, până în prezent, mecanismul de strângere a cotizațiilor nu este și nu s-a strâns niciun bănuț. Oheienii, desigur au respins această inițiativă de escrochiere de bani”, a declarat Ion Levința.

„Totodată în ultimul moment, domnul Năstase, fără a se consulta cu organele de conducere a organizațiilor teritoriale și cele la nivel central ale partidului a decis să mai inițieze colectare semnăturilor pentru un referendum cu întrebarea anulării Legii miliardului furat pusă pe umerii poporului, știind din start că nu se va încununa cu succes, dar având drept scop să-și ridice ratingul personal, imaginea partidului și manipulând cu cetățenii nevoiași și amărâți să mai strângă de la ei bani”, a adăugat el.

Un alt membru, care și-a anunțat plecarea din rândurile celor de la PPDA, a declarat că Andrei Năstase i-ar fi numit mincinoși atunci când l-au întrebat despre banii colectați.

„Întrebările care au fost puse nu doar de noi, dar și de alți membri de partid, ieri, domnului Năstase despre unde sunt banii și dacă acești bani au fost colectați. Prima dată el a spus că noi suntem mincinoși, că sunt aberații. După care a recunoscut că ceva bani au fost, ori că 60 mii euro, ori că 50 mii euro. Nu putea da un răspuns. După asta a spus, da, s-au furat banii, dar, înțelegeți, așa este poporul moldovenesc, el fură. Dumnealui a recunoscut că au fost bani colectați în PMAN. Și a socotit pe urmă că trebuie să răspundă că poporul moldovenesc este vinovat de aceasta. Nu dumnealui că așa a gestionat banii”.

Președintele Organizației Teritoriale raionale din Orhei a mai adăugat că în partid s-a instaurat dictatura, statutul partidului fiind încălcat de însuși liderul formațiunii, Andrei Năstase.

„Au fost adunări, oamenii sunt foarte nemulțumiți de atitudinea și comportamentul josnic al liderului partidului, cu expresii vulgare, nereținut totalmente… Noi, grupul de inițiativă a Organizației Teritoriale Orhei, părăsim partidul politic Platforma Demnitate și Adevăr, fiindcă conducerea acestei formațiuni nu ne mai reprezintă. Nu avem încredere în domnul Năstase și apropiații lui ce doresc numai bani și putere”, a mai spus Levința.

You may also like

Comments are closed.

By