Primele imagini cu autorul atacului din Istanbul, revendicat de Statul Islamic

download

Ziarul turcesc  Haberturk a publicat primele imagini din momentul atacului din clubul Reina. Deși inițial s-a spus că atacatorul era îmbrăcat în Moș Crăciun, potrivit înregistrărilor video acesta purta haine de culoare închisă, un tricou verde închis, pantaloni negri, ghete negre  şi avea capul acoperit cu o căciulă, care ar putea fi de Moș Crăciun, citează Libertatea.ro.

atacator-reina-2

Atacul a fost revendicat luni dimineața de  grupare teroristă, însă publicația menționează că suspectul vorbea o turcă stricată, că are în jur de 25 de ani și ar putea să facă parte din Mișcarea Islamică dinTurkestanul de Est (ETIM), o organizație teroristă afiliată ISIS.

„Toată lumea a crezut că erau artificii, deoarece era Revelionul. Când a venit poliţia, m-am gândit că s-a întâmplat ceva teribil. Am văzut sânge pe jos, oamenii cădeau pe jos. A fost teribi”, a declarat un martor.

atacator
Autoritățile turce sunt de părere că atacatorul era foarte bine antrenat și avea experiența unui luptător de război. A folosit o armă Kalashnikov  și a tras ținându-o în dreptul taliei, fapt pentru care victimele au răni mai mult în partea de sus a corpului. A tras cel puțin 180 de gloanțe, golind șase cartușe, în doar câteva minute.

Acesta a profitat de haosul creat de el în club și-a lăsat arma și a plecat, luând un taxi de la clubul Reina. Din cauza traficului, el a fost însă nevoit să coboare.

În timpul atacului, 39 de persoane, dintre care 24 străini, au fost ucise,  iar alți 69 de oameni au fost răniți, au anunțat autoritățile.

You may also like

Comments are closed.

By