Poliția a prins un pungaș, eliberat recent din pușcărie. Opera în transportul public

Screenshot_5

Un bărbat a fost reținut pentru furt în timp ce călătorea în transportul public. Poliția a fost sesizată de către un tânăr de 24 de ani care a anunțat că a fost jefuit în troleibuzul de pe ruta 22. Potrivit victimei, hoțul i-ar fi furat portmoneul în care avea 1 100 lei şi actele personale.

În acest context angajaţii Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au iniţiat investigaţii şi au depistat o cameră de supraveghere din preajma staţiei de troleibuz, unde a coborât suspectul. Acesta a fost surprins la staţia de troleibuz, numărând o sumă de bani. Ulterior poliţiştii l-au identificat şi au constatat complicitatea acestuia la săvârşirea pungăşiei, individul recunoscându-şi fapta. El s-a dovedit a fi în vârstă de 31 ani, recent eliberat din locurile de detenţie, unde şi-a ispăşit pedeapsă pentru fapte similare.

Totodată în cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi urmărire penală poliţiştii au constatat complicitatea lui în alte două cazuri de pungăşii. El este bănuit că ar fi furat un telefon mobil din buzunarul unei minore, în valoare de 5 000 lei, în timp ce se deplasa cu troleibuzul de pe ruta 24. Iar din geanta unei domnişoare de 24 ani, ar fi sustras portmoneul cu 100 de lei, în timp ce se deplasa cu troleibuzul cu ruta 22.

Bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 lei la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

You may also like

Comments are closed.

By