Plahotniuc îl compătimește pe Filat: Plătește prea scump!

plahotnicu deschide

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, consideră că fostul său coleg de alianță, ex-premierul Vlad Filat, plătește pentru greșelile făcute în trecut, dar și pentru anturajul pe care și l-a ales. Însă, în opinia lui Plahotniuc, fostul lider al PLDM plătește prea mult și prea scump.

„Vlad Filat se află în situația în care se află, plătește probabil pentru unele greșeli, pentru modul în care și-a format anturajul, plătește mult, cred că prea scump… Eu privesc lucrurile subiectiv, e adevărat, din perspectiva faptului că a fost coleg de coaliție, când s-au făcut câteva lucruri pozitive importante în țară”, a declarat Plahotniuc într-un interviu exclusiv pentru Deschide.md.

Referindu-se la oponenții săi politici cu care a avut conflicte, Plahotniuc a declarat că dispariția lor de pe scena publică din Moldova se explică prin faptul că aceștia s-au măturat singuri de pe ea. Liderul PDM a ținut să sublinieze că nu crede în rezolvarea problemelor prin războaie care provoacă pagube pentru toată lumea.

„Amintiți-mi vă rog cu care dintre ei am pornit eu, din proprie inițiativă, vreun război? Dacă analizați obiectiv ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, o să vedeți cine sunt cei care au pornit aceste războaie și pentru ce. Și încă timpul nu și-a spus ultimul cuvânt, începe doar să arate parțial realitatea, dar mai sunt multe de demonstrat. Eu am răbdare, iar dacă o să aveți și dumneavoastră, vă propun să revenim cândva la acest subiect din interviu, când toate lucrurile vor fi și mai clare. Acum mă limitez doar la a vă mai spune că eu nu cred în eficiența rezolvării problemelor prin războaie, acestea lasă pagube pentru toată lumea, diferă doar mărimea pagubelor. De asta încerc să le evit, nu le inițiez, prefer să caut soluții de rezolvare pașnică, chiar dacă durează mai mult și trebuie făcute mai multe concesii”, a subliniat Plahotniuc.

sursa: today.md / foto: deschide.md

 

You may also like

Comments are closed.

By