O femeie din capitală, reținută: Obliga boschetarii să cerșească pe străzile Capitalei // VIDEO

Screenshot_8

Poliţiştii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au deconspirat activitatea criminală a unei femei, în vârstă de 55 ani, care racola persoane fără loc permanent de trai în scopul cerşitului pe străzile Capitalei.

Femeia a fost monitorizată aproximativ trei luni, timp în care ofiţerii de investigaţii au acumulat probe concludente ce demonstrează vinovăţia femeii în instanţa de judecată. Astfel s-a constatat cu certitudine că, bănuita obţinea profituri băneşti impunătoare prin organizarea cerşitului, după ce racola şi adăpostea persoanele într-o locuinţă din strada Izmail. Aceştia erau obligaţi să cerşească în fiecare zi la intersecţii, centre comerciale sau în alte locuri aglomerate.

Respectiv în rezultatul acţiunilor speciale de investigaţii poliţiştii au descins percheziţii autorizate în locuinţa unde erau cazate persoanele, fiind depistate două femei cu copii şi şase bărbaţi cu vârstele cuprinse între 30 ani şi 60 ani, fără loc permanent de trai.

De asemenea au fost depistate şi ridicate mijloace financiare obţinute în urma cerşitului, printre care şi bancnote marcate transmise anterior sub controlul ofiţerilor de investigaţii. În acest context bănuita a fost reţinută pe un termen de 72 de ore, iar persoanele care ar fi fost recrutate urmează a fi audiate ulterior în cadrul cauzelor penale iniţate pentru organizarea cerşetoriei, sclavia şi condiţiile similare sclaviei.

Dacă vinovăţia femeii va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci ea riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen 3 ani până la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By