13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Metodista Universității de Stat din Comrat, reținută cu mită în biroul de serviciu

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Metodista Universității de Stat din Comrat a fost reținută, fiind bănuită de trafic de influență.

Potrivit denunțătorului, femeia, care era responsabilă de procesul de învățământ şi regimul de ședere a studenților străini înmatriculați la Universitatea din Comrat, ar fi pretins şi primit 1200 de lei şi 200 de dolari. Metodista ar fi susținut că are influență asupra unor angajați ai Biroului Migrație şi Azil în vederea neanulării permisul de ședere provizoriu eliberat unei studente din Federația Rusă.

Reținerea în flagrant delict a avut loc în biroul de serviciu al metodistei, urmare a primirii mijloacelor financiare transmise sub controlul CNA. Aceasta a predat benevol banii, fiind reținută pe un termen de 72 de ore.

Actualmente se întreprind măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală în vederea documentării activității infracționale a femeii.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 326 al. (2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă va fi găsită vinovată, metodista riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img