Italia // Cel puţin 25 de oameni, printre care copii, sunt în continuare dați dispăruţi după avalanșa care a „înghițit” un hotel

Screenshot_7

Cel puţin 25 de oameni, inclusiv câţiva copii, sunt în continuare dați dispăruţi, în urma unei avalanșe care a avut loc miercuri în regiunea Abruzzo, din Italia. Avalanșa a acoperit hotelul Rigopiano în care se aflau aceștia și există temeri că ar fi decedat.

Potrivit presei internaţionale, în hotel ar fi fost cazate 30 de persoane.

Agenţia de protecţie civilă din Italia a anunţat vineri că operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori în hotelul Rigopiano au continuat şi în cursul nopţii, iar alte două cadavre au fost descoperite, relatează The Associated Press şi AFP, citată de Mediafax.

Operaţiunile de căutare sunt îngreunate de zăpada care blochează singurul drum de acces spre hotel, dar şi riscul producerii unor noi avalanşe.

elicopter_86003500

Trei români, un adult şi doi copii, se aflau în hotelul afectat de avalanşă, anunța, joi, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti. În viață a rămas doar soțul, Giampiero Parete care a reușit să se salveze pentru că ieșise să ia ceva din mașină. Soția sa, de origine română, Adriana, și copiii, un băiat și o fată, au rămas prinși sub dărâmăturile hotelului.

Italianul a fost luat cu un elicopter si dus la un spital din apropiere, unde este internat la terapie intensivă.

Screenshot_8

Avalanşa produsă a fost atât de puternică, încât a împins hotelul din loc 10 metri. Avalanşa a culcat la pământ o pădure, apoi a lovit hotelul cu 45 de camere. Zăpada a pătruns în hotel şi a umplut unele camere şi holuri până la tavan.

italia_08218400

avalansa_28934000

hotel_53138700

Avalanşa a fost cauzată de cutremurele produse miercuri în regiunea Abruzzo și Lazio.

You may also like

Comments are closed.

By