Intervenția salvatorilor după ninsoarea de ieri: Au deblocat zeci de mașini

zapada iarna transport

În ultimele 24 de ore, pompierii și salvatorii din țară au intervenit pentru deblocarea și tractarea mai multor mijloace de transport din cinci raioane.

În apropierea satului Coșnița, raionul Dubăsari, a fost deblocată o ambulanță, care trebuia să ajungă la un pacient.

La periferia orașului Căușeni, pompierii au tractat cinci TIR-uri, iar în apropiere de satul Copanca, același raion au fost tractate două automobile. Alte cinci mijloace de transport au fost scoase din nămeți lîngă satul Leuntea și satul Pervomaisc, raionul Căușeni, în interiorul cărora se aflau mai multe persoane, dintre care și minori.

iarna  zapada transport

iarna  zapada transport salvatori

Mai mult, la periferia orașului Cahul, de către efectivul gărzii Detașamentul de salvatori și pompieri Cahul au fost tractate două unități de tehnică cu trei persoane.

Efectivul Secției situații excepționale Anenii Noi a lucrat pentru deblocarea mai multor unități de tehnică pe drumurile locale din apropierea satelor Hîrbovăț și Bulboaca, Anenii Noi. Și în aceste mașini se aflau minori.

În UTA Găgăuzia, salvatorii au intervenit pentru acțiuni similare, în apropierea satului Avdarma, Comrat, apoi pe drumul de acces spre satul Valea Perjei, dar și în apropierea satului Tomai, dar chiar și în municipiul Comrat.

salvatori iarna zapada

În total, au fost înregistrate 12 intervenții ale salvatorilor și pompierilor pentru tractare, intervenții de ajutor pentru persoanele care au rămas blocate în mașinile proprii, pe drumurile din republică.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndeamnă cetățenii să apeleze Serviciul 901 atunci când au nevoie de ajutor.

You may also like

Comments are closed.

By