7 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Incendii la Ștefan Vodă și Ungheni: Trei persoane și-au pierdut viața

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Trei persoane și-au pierdut viața în incendii în ultimele 24 de ore, informează Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Primul caz în care a decedat o femeie în vărstă de 69 de ani a avut loc miercuri dimineață în localitatea Morenii Vechi, raionul Ungheni. În urma incendiului a ars lenjeria de pat din interiorul unei odăi, iar proprietara a fost găsită fără suflare. Cel mai probabil focul a izbucnit de la o sobă lăsată nesupravegheată.

Un alt incendiu în care au murit doi soți a avut loc în localitatea Feștelița, raionul Ștefan Vodă. În casă au fost depistate cadavrele carbonizate ale unei femei în vîrstă de 55 de ani și al unui bărbat în vîrstă de 62 de ani. Primele cercetări arată că incendiul s-ar fi produs în urma încălcării regulilor de exploatare a sobei.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare la exploatarea surselor de încălzire. Pompierii recomandă ca focul din sobă să fie stins pe noapte, iar în prejma acestora să nu fie lăsate haine, sau alte lucruri combustibile.

De la începutul anului 2017 pe teritoriul Republicii Moldova s-au produs 27 de incendii în care și-au pierdut viața 4 persoane.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img