Igor Dodon va merge într-o vizită la Bruxelles: A solicitat o întrevedere cu conducerea NATO

dodon tapiola.jpg5

Șeful statului, Igor Dodon a avut, astăzi, o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola. Președintele țării a menționat într-un mesaj pe Facebook că a avut o „discuție constructivă” și a acceptat invitația de a merge la Bruxelles, în perioada 6-7 februarie.

„Am avut o discuție constructivă cu Excelența Sa, Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, dl Pirkka Tapiola. Am acceptat invitația și voi merge în a doua vizită oficială, așa cum am promis, la Bruxelles, în perioada 6-7 februarie, curent. Sînt planificate mai multe întrevederi cu conducerea Comisiei Europene, ai Consiliului European ș.a. oficiali de rang înalt din UE.
Am solicitat să fie organizată și o întrevedere cu conducerea NATO.

Vom discuta despre relatiile bilaterale, implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și despre deficiențele și lacunele care sunt evidente după 2 ani de implementare. I-am transmis dlui Ambasador proiectul Memorandumului privind cooperarea dintre Comisia Economică Euroasiatică și Republica Moldova, acord care intenționez să fie semnat cu Uniunea Euroasiatică și care nu contravine Acordului de Asociere cu UE.

Moldova trebuie să mențină relații bune cu UE, să stabilească un parteneriat strategic cu Federația Rusă, să colaboreze și cu Estul și cu Vestul în interesele cetățenilor RM”, a scris Dodon pe Facebook.

dodon tapiola

16143357_1749764301716234_8446411390915369841_n

You may also like

Comments are closed.

By