UPDATE // Drumurile din Ucraina, blocate. Șoferii fac cale întoarsă de la frontieră

iaarna

UPDATE: 16:10 // Traficul transfrontalier a fost restabilit și prin postul vamal ”Tudora”.

UPDATE: ora 14.00 // Posturile vamale ”Tudora” și ”Palanca” și-au reluat activitatea, fiind autorizată traversarea frontierei pentru toate categoriile de unități de transport.

UPDATE: ora 10:20 // Din cauza traseelor înzăpezite pe teritoriul ucrainean este restricționată circulația prin posturile vamale ”Săiți” și ”Tudora”.

UPDATE: ora 10.00 // În legătură cu blocarea căilor de acces pe teritoriul Ucrainei, cauzată de ninsori abundente sunt din nou consemnate restricții de trafic prin posturile vamale ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2”, ”Basarabeasca”, ”Mirnoe”, ”Vulcănești” și ”Cișmichioi”, potrivit Serviciului Vamal.

Poliția de Frontieră precizează că prin punctele de trecere „Giurgiulești-Reni”, „Vulcănești”, „Mirnoe”, „Cișmichioi”, „Ceadîr-Lunga-1”, „Ceadîr-Lunga-2” și „Basarabeasca” este autorizată trecerea frontierei de stat, însă pe motiv că ninsorile abundente au blocat căile de acces pe teritoriul Ucrainei, unitățile de transport nu-și pot continua drumul.

Astfel, șoferii sunt nevoiți să facă cale întoarsă și să aștepte până la remedierea situației.

Totodată, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru rămâne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader, ”Soroca” și ”Cosăuți”.

Poliția de Frontieră îndeamnă participanții la trafic să prezinte atitudine conștiincioasă la situația creată la frontieră și să se conformeze schimbărilor.

You may also like

Comments are closed.

By