4.2 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

DOC // Dodon a cerut inițierea procedurilor de rechemare a ambasadorului RM la București

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele Republicii Moldova a solicitat Guvernului să fie inițiată procedura de rechemare a Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea.Anunțul a fost făcut pe Facebook de către purtătorul de cuvânt al Președinției, Ion Ceban.

Decizia vine ca urmare a declarațiilor făcute de Mihai Gribincea în cadrul unei emisiuni televizate asupra legalității acțiunilor șefului statului în raport cu retragerea cetățeniei fostului președinte român Traian Băsescu.

”Avem niște relații politice, dar și la nivel de societate, foarte intense, care nu cred că pot fi influențate foarte mult de acest decret. Cu atât mai mult că, după cum ați menționat și dumneavoastră, unul dintre parlamentarii din Republica Moldova a sesizat Curtea Constituțională cu privire la acest decret de retragere a cetățeniei. Nu vreau să anticipez rezultatul, dar experții în domeniu spun că șansele ca acest decret sa fie considerat anticonstituțional sunt foarte mari”, a declarat ambasadorul Mihai Gribincea la Digi24.

Conform Președinției RM, declarațiile diplomatului contravin intereselor naționale a RM.

„Reiterăm faptul că nici un reprezentant al misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova nu are competențe de a-și exprima părerea referitor la legalitatea actelor emise de Președinte în acest sens, luînd în considerare faptul că acordarea și retragerea cetățeniei este competența exclusivă a Președintelui Republicii Moldova.

Pe viitor, invităm toți reprezentanții corpului diplomatic al RM să reprezinte în exclusivitate interesele Republicii Moldova și să acționeze în conformitate cu prevederile Constituției și legislația țării”, a scris pe Facebook Ion Ceban.

16114469_10155080292048949_4517811670417251409_n

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img