Cod galben de ninsori puternice pe teritoriul țării. Sfaturi de la Poliție

15941030_1070914126369359_2838238642299881149_n

Pentru astăzi, 11 ianuarie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de ninsori puternice, în regiunea de centru și sud a țării. Astfel, pentru prevenirea unor evenimente neplăcute ce pun în pericol siguranța circulației pe drumurile și traseele naționale, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor:

- să reducă viteza;
– să mărească distanța în mers și să folosească corespunzător luminile;
– să echipeze mașininile cu echipament specific de intervenție;
– să nu consume alcool şi să nu conducă dacă simt că sunt obosiţi;
– să evite convorbirile telefonice în timp ce conduc;
– să curețe farurile şi blocurile de semnalizare şi să folosească corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Întrucât vântul puternic, ninsoarea şi depunerile de polei afectează buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, recomandăm conducătorilor auto să-şi sporească atenţia în timpul deplasărilor, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la întâlnirile cu autovehiculele cu tonaj mare.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare menționează că, pe traseele naționale trebuie respectate și alte reguli specifice: nu opriți pe benzile de circulație și obligatoriu conectați luminile în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice și echipați-vă cu vesta reflectorizantă.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ninsorii, folosirea luminilor reduce riscul producerii unor accidente.

Polițiștii de patrulare recomandă, atât conducătorilor auto, cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie, să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

You may also like

Comments are closed.

By