Cinci indivizi din sudul ţării, reţinuţi: Jefuiau apartamente

Screenshot_2

Membrii unei grupări criminale, specializaţi în planificarea şi săvârşirea infracţiunilor patrimoniale, au fost încătuşaţi de către poliţiştii sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. Aceştia s-au dovedit a fi doi minori cu vârstele de 16 ani şi 17 ani, şi alţii trei cu vârstele cuprinse îmtre 20 şi 23 ani, originari din raioanele Comrat şi Basarabeasca. Grupul criminal este bănuit că ar fi fost implicat în cel puţin şase furturi din apartamente şi o răpire de automobile.

Astfel în cadrul acţiunilor procesual penale poliţiştii au descins percheziţii autorizate la apartamentul unde louiau temporar. Ca rezultat au fost depistate şi ridicate bunuri materiale a căror provenienţă n-au putut-o demonstra. Potrivit victimelor care s-au adresat la Poliţie după ajutor, aceştia le-ar fi pricinuit prejudicii materiale în valoare de peste 20 000 lei, iar metodele de pătrundere în locuinţe erau aplicate prin forţarea geamurilor din termopan.

Actualmente în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au fpst reţinute doar trei bănuiţi, întrucât ceilalţi doi sunt de vârstă minoră. Respectiv ei sunt cercetaţi penal pentru furturi şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 ani până la 6 ani.

Poliţia Capitalei investighează ipotezele înaintate, privind complicitatea grupării în alte infracţiuni comise.

You may also like

Comments are closed.

By