Avalanșa care a înghițit un hotel din Italia a făcut deja 24 de morți

hotel_53138700

Bilanţul avalanşei care a afectat hotelul Rigopiano a ajuns la 24 de morţi, în timp ce alte cinci persoane sunt în continuare dispărute, au anunţat miercuri autorităţile italiene, informează La Repubblica şi agenţia de ştiri Reuters, citate de Mediafax.

Echipele de intervenţie au descoperit trei cadavre în cursul nopţii, iar alte trei au fost găsite în dimineaţa zilei de miercuri.

Până acum fost scoase de sub Hotelul Rigopiano, situat în regiunea Abruzzo, 11 persoane în viaţă, inclusiv o femeie originară din România şi cei doi copii ai acesteia.

Rigopiano avalanche

Hotel Rigopiano, le immagini dei soccorsi riprese dal drone dei VV.FF.

Procurorii italieni au anunţat luni că au deschis o anchetă în cazul hotelului Rigopiano care a fost afectat de o avalanşă, spunând că studiază posibilitatea formulării unor acuzaţii de ucidere din culpă şi neglijenţă criminală.

Rescue workers search around the Hotel Rigopiano in Farindola, central Italy

Presa italiană a relatat că directorul hotelului Rigopiano a alertat autorităţile printr-un email trimis cu câteva ore înainte de producerea avalanşei care a afectat hotelul, în care informa că oaspeţii săi erau speriaţi din cauza cutremurelor repetate, iar drumurile de acess erau blocate de zapadă, potrivit BBC News online.

You may also like

Comments are closed.

By