Anatol Șalaru a plecat din PL: A fost o decizie extrem de grea, dar absolut necesară

salaru ghimpu sputnik

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru a anunțat că pleacă din Partidul Liberal. Într-un mesaj pe Facebook, Șalaru menționează că a luat o decizie extrem de grea și că demisionează din calitatea de membru al PL. Acesta susține în continuare că a decis să plece pe motiv că partidul, pe care l-a fondat acum 24 de ani, s-a transformat într-un SRL, condus de Mihai Ghimpu.

„Astăzi am demisionat din calitatea de membru al PL, partid pe care l-am fondat în urmă cu 24 de ani. A fost o decizie extrem de grea, dar absolut necesară.

Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt multiple și în general cunoscute, atât de membrii Partidului Liberal, cât și de dumneavoastra. Transformarea Partidului Liberal într-un SRL administrat după bunul plac al lui Mihai Ghimpu, ducerea în derizoriu și compromiterea idealurilor naționale, jocul duplicitar facut la alegerile prezidențiale, refuzul de a accepta reformarea și deschiderea partidului către oameni noi, doar pentru a-și putea păstra fotoliul de președinte, sunt câteva dintre motivele ce au stat la baza deciziei mele.

Cu toate acestea, lupta pentru idealul național al tuturor românilor trebuie sa continue!
Unirea se face nu se dezbate. Deci, sa o facem!”, a scris Șalaru.

Amintim că pe data de 12 decembrie 2016, Biroul Politic al PL i-a retras sprijinul politic lui Anatol Șalaru pe motiv că a încercat să dezbine partidul. Tot atunci Mihai Ghimpu a declarat că va cere președintelui RM să-l demită din funcția de ministru al apărării. Pe 17 decembrie, Anatol Șalaru a anunțat că și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, menționând că nu vrea să plece definitiv din partid. Pe 27 decembrie, noul președinte al RM, Igor Dodon a semnat decretul de demisie a lui Șalaru din funcția de ministru al apărării, motivând că „a cochetat cu NATO știind foarte bine că sîntem o țară neutră conform Constituției Republicii Moldova, a favorizat și a stat în avangarda apariției tehnicii militare americane în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Victoriei, care nu poate fi calificată altfel decît o provocare. A pledat și pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România. A disponibilizat numeroși profesioniști din sistemul de apărare și securitate de stat, înlocuindu-i cu persoane apropiate Partidului Liberal și ideologiei unioniste”.

You may also like

Comments are closed.

By