Agenții economici cu mai mult de 5 angajați vor prezenta dările de seamă obligatoriu în format ELECTRONIC

fisc impozite

Începând cu acest an, agenții economici care au în subordine mai mult de cinci angajați vor prezenta dările de seamă fiscale obligatoriu în formă electronică. Dările de seamă pe hârtie nu vor mai fi acceptate, iar neprezentarea în termen a acestora va fi urmată de amendă.

Procesul de conectare a acestei categorii de contribuabili a demarat încă din data de 1 ianuarie 2017, iar această obligație se referă și la cei care desfășoară activitate profesională în domeniul justiției. Drept rezultat al modificării art. 187 din Codul Fiscal al RM, contribuabilii care au în gestiune mai mult de 5 angajați, vor prezenta darea de seamă fiscală cu utilizare obligatorie a metodelor automatizate de raportare electronică.

Prin această acțiune, contribuabilii vizați vor beneficia de o colaborare mai rapidă și eficientă cu organul fiscal. Aceștia nu vor mai avea necesitatea să se deplaseze la oficiile teritoriale ale SFS, economisind din timpul lor. Totodată, contribuabilii conectați la serviciile electronice fiscale vor fi informați rapid și cu regularitate despre ultimele evenimente și informații ce țin de administrarea fiscală.

În trei săptămânii ale anului curent, dintre cei 3862 agenți economici, s-au conectat la servicii electronice fiscale doar 700 de persoane juridice, notează Serviciul de presă al Serviciului Fiscal de Stat.

Detalii despre întreg procesul de conectare găsiți aici.

You may also like

Comments are closed.

By