Un tânăr din Florești, reținut: A luptat ca mercenar în timpul conflictului din Ucraina

ucraina

Un cetăţean al Republicii Moldova, care a luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatist-extremiste din Ucraina, a fost reţinut, la finele săptămînii trecute de Procuratura municipiului Chişinău şi ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SI.S)

Individul are 22 de ani şi este originar din raionul Floreşti, iar procurorii i-au înaintat învinuirea pentru activitatea mercenarilor (art.141 Cod penal). Fiind audiat de procurori, acesta şi-a recunoscut integral vinovăţia.

Pe numele tânărului a fost eliberat mandat de arestare pentru 30 de zile, iar dacă va fi recunocut vinovat, riscă pînă la 7 ani închisoare.

mercenar

Organele de drept ale Republicii Moldova, de comun cu partenerii externi continuă măsurile de prevenire şi contracarare a activităţii de mercenariat şi întreprinde acţiuni pentru identificarea şi reţinerea persoanelor care atentează la securitatea naţională şi regională.

SIS atenţionează cetăţenii asupra gravităţii şi pericolului participării în conflicte armate, la acţiuni militare sau la alte acţiuni violente orientate spre răsturnarea sau subminarea orânduirii constituţionale ori violarea integrităţii teritoriale a statului.

You may also like

Comments are closed.

By