Un grup criminal, reținut pentru trafic de droguri. „Marfa” era adusă cu microbuze de rută și prin servicii cargo

0-02-05-178908dc82ad52e3ddb54dbf2e676cb2f597a06b29696577faea3ca9698603be_full_0

Un grup criminal specializat în contrabandă și trafic ilicit de droguri pe teritoriul țării a fost reținut de ofițerii Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu Procuratura sectorului Râșcani a municipiului Chișinău.

În urma efectuării a 14 percheziții, au fost reținuți cinci cetățeni ai Republicii Moldova, membri ai grupului criminal, cu vârste cuprinse între 34 și 46 de ani, stabiliți cu domiciliul temporar în orașul Chișinău, unul din ei fiind stabilit în Franța. Organizatorul schemei criminale și liderul grupului este un bărbat de 40 de ani, care la momentul reținerii era condamnat condiționat pentru infracțiuni similare.

În urma investigațiilor efectuate de forțele de ordine, s-a stabilit că drogurile de tip pastile psihotrope „Subutex”, precum și „Methadone” în formă lichidă erau aduse în Republica Moldova prin contrabandă, utilizînd serviciile cargo sau microbuzele de rută. Psihotropele erau camuflate în produse alimentare sau obiecte de vestimentație.

Persoanele domiciliate în municipiul Chișinău au fost reținute de angajații Direcției Antidrog în timp ce realizau drogurile, asupra lor fiind depistate peste 40 de pastile psihotrope și bani proveniți din realizarea drogurilor. O pastilă de subutex era vândută de suspecți cu 800 – 1000 de lei, aceasta fiind suficientă pentru 6 – 8 consumatori.

Ulterior, au fost întreprinse măsuri și acțiuni pentru identificarea și reținerea persoanei care transmitea drogurile de peste hotarele țării, iar la data de 25 decembrie curent, acesta a fost reținut în momentul în care a traversat frontiera de stat ca pasager al rutei Franța (Lyon) – Moldova (Chișinău).

În timpul cercetării bagajului acestuia, au fost depistate 29 de recipiente a cîte 10 – 15 ml cu inscripția Methadone și peste 50 de pastile psihotrope de tip Subutex. Drogurile erau camuflate printre haine și produse alimentare.

Valoarea totală a drogurilor ridicate pe acest caz se ridică la peste 150000 lei. În ultima perioadă de timp a crescut cererea pentru produsele psihotrope, care sunt accesibile sub formă de medicamente realizate în farmacii. În unele țări, pastilele Subutex sunt utilizate în tratamentul de substituție a consumatorilor de droguri.

De la începutul anului poliția a confiscat peste 1000 de pastile psihotrope, majoritatea fiind introduse în Republica Moldova pe cale de contrabandă.

Pe acest caz persoanele reținute au statut de învinuiți, în privința acestora fiind eliberat mandate de arest pe un termen de 30 de zile. Dacă li se va dovedi vinovăția, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

De menționat că, acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

You may also like

Comments are closed.

By