Un angajat de la Cadastru, reținut pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu

mita

Un angajat al Întreprinderii de Stat „Cadastru” a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Funcționarul este bănuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit denunțătorului, bărbatul ar fi estorcat și primit 2 800 de Euro de la un agent economic, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu. Având o înțelegere prealabilă cu afaceristul, funcționarul urma să nu înainteze recursul motivat la Curtea de Apel Chişinău, prin care solicita casarea unei hotărâri judecătorești de transmitere a unor bunuri în proprietatea businessmanului.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, suspectul a fost reținut în flagrant delict în momentul primirii ultimei tranșe de 500 de Euro. Totodată, în rezultatul prechezițiilor la domiciliul acestuia, au fost găsiți și ceilalți bani tranmiși sub controlul CNA.

Funcționarul a fost reţinut pentru 72 de ore și i-a fost deja înaintată bănuiala.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By