Șeful unei secții din cadrul DIF, în CĂUTARE. Împreună cu doi angajați, ai IGP și Serviciul Vamal, au cerut o mită de 50 de mii de euro

sefdif1

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal, un poliţist al Direcţiei investigarea fraudelor a Inspectoratului General de Poliţie, dar şi şeful unei secţii din cadrul DIF sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă. Potrivit Procuraturii Anticorupţie, aceştia ar fi estorcat de la un agent economic 50 000 de euro pentru a muşamaliza un caz de contrabandă.

Sâmbătă seara, doi dintre bănuiţi au fost reţinuţi, în momentul în care li s-a transmis 40 000 de euro sub controlul procurorilor. Aceştia au încercat să scape de urmărire, însă, după mai multe ore de urmărire, au fost imobilizaţi de procurori. Banii au fost depistaţi în automobilul unuia dintre reţinuţi şi au fost ridicaţi pentru a fi anexaţi la dosar.

Totodată, procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală pentru a-l reţine şi pe al treilea suspect – unul dintre beneficiarii banilor. Acesta însă se eschivează de la organul de urmărire penală, pe numele lui fiind deja emise mai multe înştiinţări la toate instituţiile de menţinere a ordinii publice pentru a nu admite părăsirea ţării de către acesta. Duminică, la domiciliile celor trei bănuiţi au fost efectuate percheziţii în vederea obţinerii probelor relevante pentru cauză.

Cauza penală este investigată de Procuratura Anticorupţie, care efectuează şi alte acţiuni de urmărire penală.

You may also like

Comments are closed.

By