Șase persoane din Florești, reținute: Au trimis la muncă în Rusia peste 100 de moldoveni (VIDEO)

15515650_1055314134592091_256030602_o

Șase persoane, printre care și conducătorii grupului infracțional, cu vârste cuprinse între 22 și respectiv 47 de ani, au fost reținute și puse în arest. Membrii grupării sunt originari din Florești și activau din anul 2011.

Fiecare din ei aveau rolurile lor, acţionau după un plan bine determinat. Aceștia aveau scopul de a exploata prin muncă persoane social-vulnerabile originare din mai multe localităţi ale Republicii Molodva.

Prin înşelăciune, sub pretextul angajării la muncă în domeniul agricol în Federaţia Rusă în condiţii avantajoase, au recrutat peste o sută de victime. De asemenea, suspecţii le perfectau actele de identitate şi le organizau plecarea în Rusia. Ajunşi la destinaţie, moldovenii erau lăsați fără actele de identitate, după care erau bătuți și impuşi să muncească la diferite munci agricole, fără a fi plătiți.

În urma mai multor percheziţii, efectuate la domiciliile şi în automobilele membrilor gupării, au fost depistate şi ridicate obiecte, acte de identitate ale victimelor şi potenţialelor victime, diferite agende cu notiţe privind venitul obţinut de suspecţi în urma activităţii criminale, dar şi alte probe ce vor permite expedierea dosarului penal în instanţa de judecată.

Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare, persoanele culpabile de „Traficul de fiinţe umane” riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 20 ani.

Oamenii legii continuă investigaţiile pentru a stabili circumstanţele și pentru a identifica alte victime.

You may also like

Comments are closed.

By